Duminica, 28 FEBRUARIE 2021

Un viitor fără gunoi!

Pe 5 octombrie 2017, Casa de Cultură a oraşului Cisnădie a găzduit lansarea oficială a proiectului "Un viitor fără gunoi", la care au participat elevii, profesorii din Cisnădie și oaspeți de seamă.

Pe 5 octombrie 2017, Casa de Cultură a oraşului Cisnădie a găzduit lansarea oficială a proiectului

Pe 5 octombrie 2017, Casa de Cultură a oraşului Cisnădie a găzduit lansarea oficială a proiectului "Un viitor fără gunoi", la care au participat elevii, profesorii din Cisnădie și oaspeți de seamă. Doamna Otilia Man, administratorul public al oraşului, a transmis mesajul domnului primar Gheorghe Huja: ,, Suntem încântați de inițiativa echipei Clear Public Space din Marea Britanie și a Asociației ,,Un Viitor fără Gunoi” înființată în România, de a implementa proiectul ,,Un Viitor fără Gunoi” și în Cisnădie, după Valea Viilor și Prejmer, prin eforturile doamnei Adriana Horstman și ale domnului Luke Douglas – Home. Primăria Cisnădie a încheiat un acord de parteneriat cu Asociația și acesta reprezintă doar un început al unei colaborări pe care o dorim de durată.”
"Proiectul ar trebui adoptat în toate statele Uniunii Europene şi nu numai", a spus, la lansarea oficială a programului de la Cisnădie, prof. Helmut Maurer, din cadrul Comisiei Europene. 
La scurt timp după lansarea proiectului, Asociația a organizat o vizită de lucru cu elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Școala nr. 3, la stația de sortare Brantner, iar Primăria Cisnădie a sprijinit această inițiativă și a pus la dispoziție un autocar pentru deplasare.
Sunt câțiva piloni pe care se bazează reușita acestui proiect, de a avea un oraș fără gunoi:
1. Asociația ,,Un Viitor fără Gunoi”
2. Primăria orașului Cisnădie
3. Școlile – s-a început cu Școala nr. 3 cu structura arondată Grădinița nr. 4 și se va extinde la toate școlile din Cisnădie.
4. Operatorul de colectare
5. Comunitatea locală
Ne interesează ca noua generație să schimbe mentalități!